Modulul de contabilitate generala reprezinta partea centrala a aplicatiei Microsoft Dynamics NAV si locul in care informatiile financiare se inregistreaza, se sumarizeaza si se raporteaza.

Incorporeaza submodulele: Analiza financiara, Tranzactii intercompanii, Consolidare entitati, Management lichiditati, Efecte de comert, Mijloace fixe, Flux aprobare documente, Facturare in avans

Analiza financiara de management

Exista doua tipuri de functionalitati pentru raportare complexa: 

 • Indicatori economici
 • Analize pe dimensiuni

Consolidarea entitatilor

Consolidarea reprezinta combinarea situatiilor financiare pentru doua sau mai multe entitati intr-o singura raportare. In Microsoft Dynamics NAV se permite consolidarea urmatoarelor:

 • Companii cu planuri de conturi diferite
 • Companii cu ani fiscali diferiti
 • Companii cu moneda locala diferita
 • Consolidarea sumelor intregi din situatiile financiare sau numai a unui procent

Managementul lichiditatilor

Modulul managementul lichiditatilor permite gestionarea tuturor operatiunilor legate de conturile bancare si de casa, precum:

 • Definirea de conturi bancare in moneda locala sau valuta
 • Procesarea extraselor bancare prin intermediul jurnalelor distincte de incasari si plati
 • Sugerarea automata de catre sistem a sumelor de plata catre furnizori
 • Procesarea casieriei, a dispozitiilor de incasare si plata, a avansurilor spre decontare
 • Reconcilierea dintre datele introduse si extrasele bancare
 • Definirea de limite de credit
 • Blocarea platilor/incasarilor pentru anumiti furnizori/clienti

Efecte de comert

Acest modul ajuta la definirea si gestionarea mijloacelor de plati (cecuri, cambii, bilete la ordin, ordine de plata) in moneda nationala si valuta. Fiecare document de plata sau incasare poate avea status-uri initializate de fiecare companie in parte. Modulul permite mai multe adrese de plata pentru fiecare partener in parte si sugerarea automata a platilor in functie de prioritatile date partenerilor.

Este permisa vizualizarea in orice moment a situatiei efectelor comerciale (incasate/neincasate – platite /neplatite) si a datei scadente a fiecaruia in parte.

Mijloace Fixe

Modulul ofera functionalitati complet integrate pentru managementul eficient al mijloacelor fixe. Se poate tine evidenta tuturor informatiilor legate de costul service-ului, programarile de service, costul de achizitie, costul asigurarii echipamentelor. Fiecarui mijloc fix i se poate atasa un numar nelimitat de registre de amortizare integrate sau nu cu modulul de contabilitate, pentru o evidentiere cat mai exacta a acestui tip de cheltuieli.

Flux aprobare documente

Sistemul de aprobare documente de vanzare sau cumparare ofera optiunea de inregistrare a livrarilor si achizitiilor in baza aprobarii unor persoane autorizate din companie, pentru a preveni anumite inregistrari nedorite. Se defineste o ierarhie a competentelor de aprobare, in functie de limitele de suma predefinite si de pozitia utilizatorului in organigrama companiei. Notificarile de aprobare sunt trimise automat si, daca este cazul, se pot delega drepturile de aprobare.

Facturare in avans

Acest modul da posibilitatea companiei sa ceara partenerilor (clienti si furnizori) plata partiala a unei comenzi, sub forma de procent sau suma, in avansul facturii finale. Facturile de avans se urmaresc automat pana la incasare/plata, iar dupa incasarea/plata avansului se inregistreaza diferenta prin factura finala.

Ultimele articole pe BLOG

Import documente

Trebuie sa inregistrati un numar mare de documente? Cu totii stim ca timpul inseamna bani. De aceea va propunem un utilitar care realizeaza importul de documente in mod automat. Implementarea…

QuickStart HR

Cu ajutorul functiei QuickStart din modulul HR al Merlin ERP se pot extrage informatii sintetizate specifice componentei de HR. Se pot accesa imediat fisele angajatilor si se pot salva in…

QuickStart CRM

Solutia CRM pe care v-o propunem unifica toate informatiile legate de partenerii unei companii, indiferent de industria in care activeaza. Procesele departamentelor de vanzari, marketing si suport clienti sunt inter-conectate …

Generare situatii financiare

In acest articol vom face un exercitiu simplu pentru a demonstra cat de rapid pot fi generate situatiile financiare prin intermediul modulului de contabilitate al Merlin ERP. Astfel  pentru acest…

Curs de conversie derivat

Cursul de conversie derivat – este util in cazul contractelor ce stipuleaza faptul ca suma facturata pentru un bun/serviciu este in valuta + un procent fix (exemplu curs BNR +…
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Cashflow

Monitorizeaza incasarile si platile si permite urmarirea nivelului lichiditatilor in companie

Amortizari

Amortizare: lineara, degresiva, accelerata, manuala, amortizare definita de companie, in sensul ca va puteti defini procentele de amortizare la nivel de luna, trimestru, an.

TVA

Update in rapoartele de TVA prin utilizarea diferitelor procente cerute de lege – postarea facturii cu 0%, 5%, 9% sau 24%. Utilizarea de facturi cu TVA simplificat, inversat, la incasare.

Previzionare

Premite previzionarea pe termen scurt. Se pot crea multiple previzionari pentru perioade multiple de timp.

Dimensiuni

Exista posibilitatea de a se analiza informatiile pe dimensiunile pe care au fost inregistrate. Se pot investiga apoi tendinte si relatii intre analize, bazate pe informatiile de dimensiuni pe care au fost inregistrate

Balante

Balante sintetice cu 5 egalitati: sume precedente, sume initiale, rulaje curente; Balante analitice furnizori si client: sume precedente, rulaje curente; Balante analitice detaliate: client, furnizori, MF, conturi bancare.

Contabilitatea costurilor

Permite alocari si urmariri usoare ale costurilor pe departamente, produse si proiecte

Bugete

Crearea de bugete simple sau complexe utilizand combinari intre conturile contabile, perioadele contabile, cele 2 dimensiuni globale si 4 dimensiuni de tip buget.

Rapoarte

Rapoarte mijloace fixe, Jurnal de casa si raport in moneda nationala si valuta, Jurnalele de TVA vanzari si cumparari, Registru mijloace fixe, Re-evaluari documente in valuta, Declaratia 394, declaratia 390 (VIES)

Descopera cum pot contribui solutiile noastre la dezvoltarea afacerii tale

Menu