Modulul Controlling genereaza situatii comparative intre ce a fost planificat si ce s-a realizat, pentru a explica abaterile de la ceea ce s-a prevazut initial. Tool-ul constituie un instrument de mare utilitate pentru management, contribuind la luarea de decizii exacte si orientate spre obiective. Modulul Controlling al solutiei Merlin ERP este un instrument configurabil ce aduna in forma stabilita informatii din datele financiar-contabile, pe care le compara cu planificarea initiala. Se pot defini un numar nelimitat de dimensiuni si valori, iar informatiile introduse se aloca automat pe elemente prin crearea unor reguli automate de repartizare pe dimensiuni.

BENEFICIILE implementarii Modulului Controlling al solutiei MERLIN ERP:

  1. Principalul beneficiu pe care il aduce implementarea modulului este ridicarea la urmatorul nivel al managementului financiar. Folosindu-l compania stie in orice moment unde se afla prin comparatia planificat-realizat, stie care sunt produsele profitabile si care sunt operatiunile care genereaza pierderi, care sunt activitatile cu cele mai bune rezultate, cum afecteaza costurile indirecte profitul obtinut, care sunt costurile care pot fi ajustate in perioada urmatoare. De asemenea, in cazul rezultatelor intermediare din timpul anului se pot depista eventualele abateri de la planificare si se pot lua masuri rectificative.
  2. Timp: reducerea timpului decizional – este un instrument dedicat managementului, cu ajutorul caruia se pot lua mai rapid decizii exacte si documentate, dar si orientate spre obiective.
  3. Riscuri: Reduce riscurile business.

AVANTAJELE folosirii modulului Modulului Controlling al solutiei MERLIN ERP:

  • Configurare: in modulul Controlling se creaza structura centrelor de cost si centrelor de venit
  • Automatizare: reguli de repartizare automata a tranzactiilor pe centre de venituri/costuri
  • Flexibilitate: modulul permite definirea unui numar nelimitat de dimensiuni si de valori, iar informatiile introduse se aloca automat pe elemente, prin crearea unor reguli automate de repartizare pe dimensiuni.
  • Previzionat vs. Realizat: Modulul Controlling genereaza situatii comparative intre ceea ce a fost planificat si ce s-a realizat in mod concret, pentru a explica abaterile de la ce s-a prevazut in mod initial.

Cele mai recente articole pe BLOG

Import documente

Trebuie sa inregistrati un numar mare de documente? Cu totii stim ca timpul inseamna bani. De aceea va propunem un utilitar care realizeaza importul de documente in mod automat. Implementarea…

QuickStart HR

Cu ajutorul functiei QuickStart din modulul HR al Merlin ERP se pot extrage informatii sintetizate specifice componentei de HR. Se pot accesa imediat fisele angajatilor si se pot salva in…

QuickStart CRM

Solutia CRM pe care v-o propunem unifica toate informatiile legate de partenerii unei companii, indiferent de industria in care activeaza. Procesele departamentelor de vanzari, marketing si suport clienti sunt inter-conectate¬†…
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Centre de cost/venit

Planificarea parametrilor financiari prin structurarea pe centre de costuri si centre de venituri

Profitabilitate / client

calculeaza profitabilitatea pe fiecare client in parte, ajuta la luarea deciziilor de portofoliu

Cheltuieli previzionate

Evidentiaza cheltuielile in curs, pana la momentul realizarii deconturilor, pentru un mai bun control al acestora

Profitabilitate / produs

Evidentiaza profitabilitatea pe fiecare produs in parte si ajuta la ajustarea portofoliului de produse

Cashflow

Are rolul de a evidentia momentele de minim si de maxim pentru putea lua masuri de corectie

Profitabilitate / activitate

Calculeaza profitabilitatea pe fiecare activitate

Descopera cum pot contribui solutiile noastre la dezvoltarea afacerii tale

Menu