Modulul ENERGIE asigura automatizarea si optimizarea proceselor de business in cadrul companiilor ce deruleaza activitati de distributie / achizitie / vanzare / productie de energie electrica. Modulul ENERGIE face parte din suita de module oferite de sistemul informatic integrat Merlin ERP si in timp real furnizeaza informatiile necesare raportarilor din zonele financiar – contabile din cadrul organizatiei respective.

BENEFICIILE implementarii Modulului Energie al solutiei MERLIN:

 • Raportari ANRE;
 • Analiza profitabilitatii la nivel de consumator final / categorii de consumatori finali;
 • Repartizarea automata a dezechilibrelor la nivel de punct de distributie;
 • Analiza profitabilitatii activitatii de trading de energie electrica:

AVANTAJELE utilizarii modulului Energie din MERLIN ERP:

 • Nivel avansat de flexibilitate şi configurabilitate ce permite setarea fluxurilor specifice de lucru;
 • Asigura trasabilitatea documentelor inregistrate in sistem;
 • Ofertare, contractare si gestionare contracte bilaterale;
 • Gestionarea stocurilor de energie electrica in baza contractelor bilaterale;
 • Generarea automata a achizitiilor si vanzarilor in PZU a cantitatilor de energie electrica;
 • Urmarirea achizitiei de energie regenerabila si inregistrarea previziunii acesteia;
 • Previziunea consumurilor la nivelul fiecarui client final in baza IBD-urilor preluate de la acesta sau in baza consumurilor istorice;
 • Verificarea corectitudinii refacturarii tarifelor de distributie de energie electrica.

Cele mai recente articole pe BLOG

Import documente

Trebuie sa inregistrati un numar mare de documente? Cu totii stim ca timpul inseamna bani. De aceea va propunem un utilitar care realizeaza importul de documente in mod automat. Implementarea…

QuickStart HR

Cu ajutorul functiei QuickStart din modulul HR al Merlin ERP se pot extrage informatii sintetizate specifice componentei de HR. Se pot accesa imediat fisele angajatilor si se pot salva in…
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Nomenclatoare

Evidenta centralizata a nomenclatoare de articole de energie, tipuri de energie, distribuitori de energie, producatori de energie, traderi de energie, preturi energie, puncte de distributie energie.

Gestionarea contractelor

Gestionarea contractelor derulate in cadrul organizatiei atat din punct de vedere financiar (scadente, mod de facturare, penalitati) cat si operational (tip de consum, estimat de consum, punct de consum).

Automatizari

Automatizarea si optimizarea proceselor, eliminand riscul de erori sau redundanta datelor prin preluarea automata in sistemul informatic de la fiecare distribuitor, in parte, a consumurilor finale, pentru fiecare punct de consum.

Facturare facila

Facturarea facila prin generarea automata a facturilor lunare catre consumatorii finali in baza consumurilor preluate automat de la distribuitori, precum si generarea in format PDF a acestor documente si transmiterea automata prin email catre consumatorii finali.

Facturi in avans

Generarea automata de facturi de avans, facturi de regularizare si facturi de penalitati.

Certificate verzi

Evidenta pe serii a certificatelor verzi – achizitie, vanzare, consum si anulare. Generarea automata a facturilor de regularizare la nivel de consumator final.

Gestionare fluxuri

Gestionarea fluxului de deconectare – conectare a consumatorului final, in functie de politica de incasare practicata in cadrul organizatiei.

Centre de cost si profit

Asigura alocarea automata a tuturor cheltuielilor si veniturilor la nivel de centru de cost si profit, functie de raportarile manageriale solicitate in organizatie.

Raportari ANRE

Genereaza rapoarte operationale, rapoarte manageriale si rapoarte catre institutiile statului utilizand instrumente de tip business intelligence.

Descopera cum Modulul Energie al sistemului ERP Merlin te poate ajuta

Menu