Modulul GAZE asigura automatizarea şi optimizarea proceselor de business in cadrul companiilor ce deruleaza activitati de distributie / achizitie / vanzare a gazelor naturale. Modulul GAZE face parte din suita de module oferite de sistemul informatic integrat Merlin ERP si in timp real furnizeaza informatiile necesare raportarilor din zonele financiar – contabile din cadrul organizatiei respective.

BENEFICIILE implementarii modulului Gaze al solutiei MERLIN:

  • Raportari ANRE;
  • Analiza profitabilitatii la nivel de consumator final / categorii de consumatori finali;
  • Ofertare, contractare si gestionare contracte;
  • Gestiunea inteligenta a facturilor catre consumatorul final;
  • Verificarea corectitudinii refacturarii tarifelor de distributie de gaze naturale.

AVANTAJELE folosirii modulului Gaze din MERLIN ERP:

  • Nivel avansat de flexibilitate/configurabilitate in setarea fluxurilor specifice de lucru;
  • Asigura trasabilitatea documentelor inregistrate in sistem;
  • Automatizarea si optimizarea proceselor, eliminand riscul de erori sau redundanta datelor prin preluarea automata in sistemul informatic de la fiecare distribuitor, in parte, a consumurilor finale, pentru fiecare punct de consum;
  • Evidenta centralizata a nomenclatoare de articole de gaze, distribuitori de gaze, preturi gaze, puncte de distributie gaze;
  • Gestionarea contractelor derulate atat din punct de vedere financiar (scadente, mod de facturare, penalitati) cat si operational (estimat de consum, punct de consum).

Cele mai recente articole pe BLOG

Import documente

Trebuie sa inregistrati un numar mare de documente? Cu totii stim ca timpul inseamna bani. De aceea va propunem un utilitar care realizeaza importul de documente in mod automat. Implementarea…

QuickStart HR

Cu ajutorul functiei QuickStart din modulul HR al Merlin ERP se pot extrage informatii sintetizate specifice componentei de HR. Se pot accesa imediat fisele angajatilor si se pot salva in…
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field

Nomenclatoare

Nomenclatoare de articole de gaze, distribuitori de gaze, preturi gaze, puncte de distributie gaze.

Facturare facila

Facturarea facila prin generarea automata a facturilor lunare catre consumatorii finali in baza consumurilor preluate automat de la distribuitori, precum si generarea in format PDF a acestor documente si transmiterea automata prin email catre consumatorii finali.

Facturi de avans

Generarea automata de facturi de avans, facturi de regularizare si facturi de penalitati.

Gestionarea fluxurilor

Gestionarea fluxului de deconectare – conectare a consumatorului final, in functie de politica de incasare practicata in cadrul respectivei organizatii.

Centre de cost si profit

Asigura alocarea automata a tuturor cheltuielilor si veniturilor la nivel de centru de cost si profit, functie de raportarile manageriale solicitate in organizatie.

Raportari ANRE

Genereaza rapoarte operationale, rapoarte manageriale si rapoarte catre institutiile statului (raportari ANRE) utilizand instrumente de tip business intelligence.

Descopera cum te poate ajuta Modulul Gaze al sistemului ERP Merlin

Menu